Šelma - Smith, Wilbur (Alpress, 2011)
Během plavby v Indickém oceánu přepadnou somálští piráti přepychovou jachtu ropné magnátky Hazel Bannockové a unesou její dceru Caylu. Požadují za ni astronomické výkupné. Hazel získá důkazy o krutém a nelidském týrání své dcery, a protože oficiální úřady jim pomoc odmítají, obrátí se na majitele bezpečnostní agentury Hectora Crosse. Spolu s ním bere spravedlnost do vlastních rukou...