Bludiště lásky : Cesta za snem urozené panny Barbory z Jivnice - Denková, Melita (Klokan, 2011)
Mladinká Barbora z Jivnice se vzpírá domluvenému sňatku s hrabětem Kristiánem, proto se rozhodne utéct z rodného hrádku za svou první láskou, bratrancem Danielem. Ten o ni nestojí. Zoufalou dívku na cestě domů oloupí tulák a barbora, zcela bez prostředků , skončí jako zlodějka na pranýři. Zachrání jí neznámý šlechtic, ale jeho neurvalé, panovačné chování nevěstí nic dobrého.