Ve stínu sfingy / Fantastický svět Jakea Ransoma - Rollins, James (BB/art, 2011)
Jake Ransom se hodlá s pomocí otcových hodinek vrátit do Kalypsa, města na prapevnině Pangaee, kam kdosi svedl zástupce různých starověkých civilizací a kde Jake prožil své první dobrodružství. Místo toho skončí v podivné pouštní zemi, kde se k němu připojí jeho přátelé Marika, Pindor a Bach’uuk, stejně jako Jakeova sestra Kady. Než se všichni stačí rozhodnout, co by měli podniknout dál, padnou do zajetí krásné mladé princezny Nefertiti.