Jiřina Švorcová a ti druzí : nejznámější filmové hvězdy normalizace - Rohál, Robert (XYZ, 2011)
Jiřina Švorcová byla nejen uznávanou charakterní herečkou, ale v dobách minulých i významnou političkou a řadu let dokonce členkou ÚV KSČ. Někteří ji za její postoj uznávali, jiní zatracovali. Nebyla však jediná. Umělců, kteří se s komunistickým režimem ztotožňovali, nebo ho dokonce opěvovali, bylo víc. Tato kniha vám připomene právě ty, kteří svým levicovým ideálům věřili a i po revoluci nesli prapor hrdě dál.