Statek a život na venkově - Arredondo, Francisco (SUN, 2007)
Tato knížka ti přiblíží statek a život na venkově. Dozvíš se něco o lidech, kteří tam pracují, o zvířatech, která člověku pomáhají při práci, ale i o těch, jež mu přinášejí radost. Povíme ti také o rostlinách a jejich pěstování i o tom, odkud jak se vyrábí některé potraviny. Dozvíš se, jak se život na venkově změnil zavedením strojů, a až pojedeš na venkov třeba na prázdniny.