Tajné deníky Charlotty Brontëové - James, Syrie (Knižní klub, 2012)
Jistě by si mnozí přáli, aby slavná anglická spisovatelka Charlotte Brontëová po sobě zanechala utajovaný deníček a proto je více než chvályhodné, že oblíbená Syrie Jamesová popustila uzdu své fantazii a na základě fiktivního nalezení zápisků vytvořila zdařilou, mimořádně čtivou knihu. Podařilo se jí vykreslit úchvatný portrét této význačné autorky devatenáctého století, která stvořila mimo jiné nezapomenutelnou Janu Eyrovou, a přiblížit i osudy celé její rodiny. Především se pak soustředila na vývoj Charlottina vztahu s Arthurem, jejím osudovým mužem