Kdo nehřeší, nežije - Mlynářová, Marcela (Brána, 2012)
Autorka se zamýšlí nad rodiči, kteří jsou mnohdy skálopevně přesvědčeni, že jejich právě narozený potomek je to nejkrásnější a nejinteligentnější dítě na světě a dosáhne hvězdných cílů. Přitom však pozapomenou vzít v úvahu fakt, že konečné slovo má vždycky sudička PŘÍRODA. Ta totiž dokáže na rozdíl od původních představ rodičů namíchat malému človíčkovi netušené povahové rysy, s nimiž nic nezmůže žádný způsob výchovy