Bohové Olympu. Proroctví - Riordan, Rick (Bohové Olympu, 2012)
První kniha série Bohové Olympu, která volně navazuje na sérii Percy Jackson. Do Tábora polokrevných přicházejí noví hrdinové Jason, Piper a Leo. Ale než se stačí pořádně rozkoukat, čeká je nebezpečná výprava, vedená záhadným proroctvím. A podaří se při tom všem vypátrat i Percyho Jacksona, ztraceného hrdinu?