Dědictví krve - Steel, Danielle (Ikar, 2012)
Danielle Steel ve svém románu splétá životní příběhy dvou výjimečných žen – mladé vědkyně, odvážně prosazující problematiku ženských práv, a siouxské Indiánky, podnikající v osmnáctém století nebezpečnou plavbu přes oceán. Obě ženy musí prokázat odvahu čelit nečekanému.Brigitte Nicholsonové je osmatřicet a miluje svou práci i svého partnera Teda. Myslí si, že na rodinu a manželství je ještě brzy, že k němu stejně nakonec dospěje – časem. O to větší je její šok, když jí Ted oznámí, že odjíždí do Egypta na tříletou stáž a s ní už nepočítá. Znejistělá a výčitkami trpící Brigitte se upne na pomoc matce, která se zabývá jejich rodinnou genealogií. Společně učiní fantastický objev: mezi Brigittinými předky je i indiánka Wachiwi, siouxská dívka, která se dostala až na dvůr Ludvíka XIV. a vzala si francouzského markýze. Jaká pravda se skrývá mezi útržky a střípky staletých záznamů?Pátrání zavede Brigitte do Severní Dakoty i do Paříže. Nepochopitelně přitahována osudem své předchůdkyně si Brigitte zprvu ani neuvědomuje, že i její vlastní život se stal dobrodružnou cestou a krev v jejích žilách má stejnou sílu jako před dvěma sty lety.